بررسی و آنالیز تیم رئال سوسیداد برای بازی امشب مقابل منچستر یونایتد در لیگ اروپا
🔰 آنالیز سیستم دفاعی رئال سوسیداد
🔹با اینکه سوسیداد در هنگام حمله سعی در ارائه بازی مالکانه و با حوصله دارد، اما وقتی که مالکیت توپ را از دست میدهند، سریع و خشن عمل میکنند.
🔹به همین دلیل دفاع سوسیداد، تبدیل به نقطه قوت این تیم شده است. آنها پرس سنگین، هماهنگ و روانی به حریف وارد میکنند. و هدف ساده آن ها این است تا فضای اطراف توپ را پوشش دهند و حریف را در تنگنا قرار دهند.
🔹وقتی توپ در میانه عرضی میدان باشد شکل پرس سوسیداد مانند تصویر زیر میباشد:
🔹اما وقتی توپ نزدیک به خطوط طولی زمین باشد شکل پرس سوسیداد به شکل زیر تغییر میکند:
🔹البته این چیز نوینی نمیباشد، اما مؤثر است. اما نکته خیلی جالب این است که سوسیداد پرس خود را متناسب با حریفان مختلف تطبیق میدهد و به همین دلیل است که سیستم او را می توان بسیار توسعه یافته در نظر گرفت.
🔹در اینجا دو نمونه از شکل پرسینگ آنها را بررسی میکنیم، اولی در برابر بارسلونا و دومی در برابر کادیز
🔹در برابر بارسلونا، تیمی که سیستمش بر مبنای بازی سازی از عقب است، سوسیداد با هر 10 بازیکن در نیمه بارسلونا اقدام به پرس میکند و تقریباً هر بازیکن مسئول یک یار حریف بود. هر دو مدافع میانی به شکلی تهاجمی جلو میروند و زوبیمندی هم در عمق زمین بارسلونا است تا از ایجاد فضا جلوگیری کند.
🔹علیرغم باخت در این بازی، رئال سوسیداد به خوبی بازی سازی بارسلونا را مختل کرد. شما می توانید از نقشه حرارتی بارسلونا ببینید که چند بار توپ در یک سوم ابتدایی زمینشان گیر کرده است (قسمت های قرمز تصویر نشان دهنده لمس بیشتر است).
🔹اما مثال بعدی رویکرد کاملاً متفاوتی را در برابر کادیز که تیمی در حال سقوط بود را نشان می دهد. در اینجا پرس بسیار محافظهکارانهتر است، زیرا خط دفاعی سوسیداد به جای پوشش کامل بازیکنان حریف، در عقب زمین مستقر شده اند.
🔹با توجه به این که کادیز به احتمال بسیار کمتری اقدام به بازی سازی از میانه میدان میکند، هدف سوسیداد به جای جلوگیری از بازی سازی هافبک ها، به دفاع در برابر توپ های ارسالی بلند تغییر می کند. زوبیمندی تقریباً به عنوان یک سوییپر عمل میکرد تا از هرگونه اشتباه یار خودی جلوگیری کند و هم چنین بتواند از توپ های دوم استفاده کند.
🔹از دیگر زیبایی های ساختار دفاعی رئال سوسیداد، انعطاف پذیری درون بازی است. سوسیداد تیمی نیست که 90 دقیقه به فکر پرسینگ باشد. ایمانول (سرمربی سوسیداد) تعادل خوبی بین پرس سنگین و ایجاد یک فرم فشرده دفاعی ایجاد کرده است.
🔹در اینجا می توانید آرایش جمع و جور 4-4-2 این تیم را در برابر سلتاویگو که یکی از معدود تیم هایی که در حفظ توپ بهتر از آن ها عمل می کند است را تماشا کنید:
🔹علیرغم اینکه سوسیداد در آن بازی، تنها 42 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشت اما بازی را 2-0 برد. البته تمیتوان این تیم را کاملا عمل گرا نامید، زیرا ایمانول به وضوح یک ایده آلیست با یک فلسفه بسیار منسجم است. اما با این وجود تیم او همچنان بسیار متعادل است.
🔑 بررسی تاکتیک هجومی رئال سوسیداد
مانند اکثر تیم های مدرن با سبک بازی مالکانه، بیلد آپ رئال سوسیداد از دفاع با سختگیری تمام اجرا میشود. بازیکنان مکان های مختلفی را که برای آن برنامه ریزی شدهاند را تصرف میکنند، فاصله و زاویه های مختلفی میسازند تا: 1- شکل دفاعی تیم حریف را نامنظم کنند 2- توپ را با کنترل بالا به جلو حرکت دهند.
در فصل گذشته، تیم باسکی بیشتر با چینش های 3-3-4 و یا 2-4-4 الماسی کار را پیش میبرد که در هر دو چینش از یک تاکتیک نیز استفاده میکرد:
1- دفاع های میانی از هم جدا میشدند
2- فولبک ها در هر دو طرف به کنارههای زمین حرکت میکردند
3- هافبک دفاعی فضای میان خط هافبک و خط حمله حریف را پر میکرد
4- هافبک های تهاجمی نیز به کناره های زمین حرکت میکردند، تا خط هافبک حریف را باز کنند.
که تقریبا صحبت های بالا با عکس زیر کاملا همخوانی دارد و نشان دهندهی سبک چینش آنها در هنگام مالک بودن توپ است:
هافبک دفاعی در این عکس مارتین زوبیمندی است که با شماره 3 در تصویر علامت گذاری شده است.
به همراه تیم حریف که باز شده است، این کار زوبیمندی است تا فضایی برای دریافت پاس پیدا کنند، و توپ رو به جلو حرکت دهد.
اینکه چگونه او این کار را انجام میدهد به چگونگی حرکات بازیکنان تیم حریف بستگی دارد. اگر او بتواند، او بصورت مستقیم توپ را از دفاع ها دریاف میکند، درست مانند عکس زیر:
یا اگر که کانال های پاس دهی مسدود شده راشد او توپ را از هافبک های تهاجمی به عنوان مرد سوم دریافت میکنند، درست به همان شکلی که در تصویر زیر نشان داده شده است:
رئال سوسیداد در این شکل از بازی کردن بینظیر عمل میکند و این باعث میشود که آنها را به تیم سختی برای پرس کردن آن تبدیل کند. آنها بیشتر اوقات مالکیت کنترل شده را ارائه میدهند که این خودش عامل اصلی میزان مالکیت سالم آنها در آمار است. همچنین این نیز از عاملین اصلی اینکه تیم آنها از آسودگی خاطر بالایی برخوردارند نیز هست.
یک اخطار مهم در اینجا وجود دارد: رئال سوسیداد ترجیح میدهد که از عقب زمین بیلد آپ را شروع کند، اما آنها زیاد به این موضوع اتکا نمیکنند. زیر پرس و فشار بالا، آنها بصورت مستقیم با پاس های بلند توپ را به مهاجم میانی ارسال میکنند.
این یکی از راهکار اصلی آنهاست، مخصوصا زمانی که از چینش 2-4-4 الملسی استفاده میکنند، که معمولا با استفاده از دو مهاجم، مانند الکساندر ایساک (در فصول پیشین و محمد علی چو در این فصل) و الکساندر سورلوث نروژی این سیستم را اجرا میکنند. سورلوث نروژی که از قد بلندی نیز برخوردار است، معمولا مسئولیت نگه داشتن توپ و همچنین پخش توپ را در زمین بر عهده دارد.
این گزینه به رئال سوسیداد وقتی که آنها نتوانند پرس حریف را شکست دهند، یک کارت “فرار از زندان” میدهد. آنها خیلی کم در این موقعیت های گیر میکنند یا اینکه در این موقعیتها گل بخورند.
📌صبر و کانتر پرس
اگر آنها بتوانند پرس حریف را بشکنند، به سمت بازی مستقیم و دنبال کردن فضاها نمیروند، بلکه سعی میکنند مالکیت توپ را در یک سوم میانی زمین حفظ کنند. این قابل بحث است که تاکتیک های آنها باعث جلوگیری آنها از گلزنی با تعداد بالا میشود. اما اعمال آنها یک ایدهآل از روی سادگی نیست.
باری دیگر، آنها شکل خیلی تعریف شدهای در هنگام مالکیت توپ به خود میگیرند. هافبک دفاعی به میان مدافعان میانی میرود، و به فولبک ها این گزینه را میدهد که به جلوتر حرکت کنند، تا به وینگر تبدیل شوند. اگر 3-3-4 باشد، وینگر به میانه زمین حرکت میکند یکی به عنوان مهاجم دوم و دیگر برای حمل توپ میان خطوط عمل میکند.
در همین حین، یکی از هافبک ها ( معمولا میکل مرینو یا رافینیا)، به پشت مدافعان حریف فرار میکنند و تبدیل به یک پیوت تک نفره جدید میشوند. این معمولا تبدیل به چینش 2-4-1-3 خواهد شد که در تصویر زیر مشخص است.
📍سوسیداد به دنبال یکی از این دو چیز است:
1- تا در میان خط ها، با دو هافبک شماره 10 و دو مهاجم بازی کنند.
2- اگر میانه زمین بسته شده است، فولبک ها را در فضایی باز پیدا کنند و به محوطه جریمه حریف حمله کنند.
در هر دو حالت سوسیداد، بازیکنانش را روی میانهی زمین با تعداد زیادی بازیکتان در مجاورت توپ وقتی توپ به حمله میرود متمرکز میکند.
این علت اصلی خوب بودن رکورد دفاعی آنهاست. رئال سوسیداد یکی از بهترین سیستم های کانتر پرسینگ در لالیگا را دارد.
هافبک دفاعی دوباره اصلی ترین فرد در اینجاست. جلو آمدن از پست سومین دفاع، او توانایی این را دارد که مسیر توپ در کجا خواهد شکست، و توپ را بازپس گیری کند یا به شخص مالک توپ فشار بیارد تا از یک ضدحمله سریع جلوگیری کند.
با درنظر گرفتن اینکه با چه سرعتی مهاجمین سوسیداد به دور توپ حلقه میزنند، تعجبی ندارد که رئال سوسیداد بیشترین بازپس گیری توپ در یک سوم نهایی زمین بیشتر خیلی از تیم های لالیگا داشته باشد. تنها بارسلونا، رئال بتیس و سلتا ویگو بیشتر از آنها توانستهاند چنین آماری را ثبت کنند.
هر موقع رئال سوسیداد اطمینان خوبی از مالکیت خود دارد، بازی کردن تیم حریف به سبک خودش سخت خواهد شد.
👀 نگاهی به میکل مرینو؛ هافبک پر تلاش سوسیه داد
🔴میکل مرینو، هافبک 26 ساله رئال سوسیداد با امار مناسبی در این فصل خوش درخشیده است.
💢 ویژگی های مرینو:
1️⃣فعال در دفاع:
🔸 مرینو یکی از بهترین عملکرد های دفاعی لیگ را دارد، گرچه او یک هافبک میانی است ولی در بازیا کمی متمایل به عقب بازی میکند.
در تکل های صحیح او بسیار بالاتر از بوسکتس، شوامنی قرارداد که نشان دهنده کیفیت فوق العاده خوب اوست؛ گرچه یک هافبک میانی است اما به خوبی بازی حریف را تشخیص میدهد و حملات را خنثی میکند.
او 57 دوئل را پیروز شده تا با درصد 87% پیروزی در دوئل ها هشدار مهمی به طراحان حمله تیم های حریف بدهد.
2️⃣ پاسور دقیق:
🔸 49 پاس در هر نود دقیقه اورا به بهترین پاسور دنیا تبدیل نمیکند اما دقت پاس صحت پاس 82 درصدی نشان دهنده این است که میتواند بسیاری از معادلات را تغییر دهد؛ مخصوصا با این که به طور متوسط در هر بازی 1 شانس گلزنی به واسطه او خلق میشود.
بنابراین نباید از او در طراحی حملات و حمله غافل شد.
3️⃣ شکننده زیر پرس:
با تمام نقاط قوت مرینو، وی در لو دادن توپ در زمین خودی یکی از بدترین بازیکنان است؛ او جزو ده بازیکن لالیگا در لو دادن توپ است که نشان میدهد میتوان با پرس کردن خط هافبک سوسیداد به راحتی به گل رسید
♨️ آمار خاص و خیره کننده :
🔸جزو پنج بازیکن برتر لالیگا در تکل صحیح
🔸جزو ده بازیکن برتر لالیگا در پاس های کلیدی
ممنون از اینکه این آنالیز را مطالعه کردید.امیدوارم راضی بوده باشید و حمایت کنید ♥️
کاری از گروه آنالیزی منچستر پیج